Foto’s: ook 82-jarige koningin Sofía werkt thuis

We zien links en rechts natuurlijk beelden verschijnen van ijverige vorsten, veelal werkend vanachter een beeldscherm. In het geval van de wat oudere royals levert dat toch best bijzondere foto’s op. Wie had gedacht dat zij zich nog eens volop in het digitale zouden (moeten) storten?

Sofía heeft een extra raar jaar achter de rug. Los van de pandemie, die ook haar Spanje hard heeft getroffen, vertrok haar echtgenoot Juan Carlos voor onbepaalde tijd naar het buitenland. Hij werd en wordt achtervolgd door een scala aan schandalen, van verdenkingen van corruptie tot zijn maîtresse die een boekje opendeed over hem.

Sofía zocht haar vrijheid en vertier op Ibiza afgelopen zomer. De rest van de koninklijke familie volgde wat later. Opvallend is dat zij haar glimlach nooit lijkt te zijn verloren. Ze blijft hartelijk en kalm, ondanks alles dat is voorgevallen. Overigens werd na Juan Carlos’ vlucht naar het buitenland maar weer eens duidelijk wat voor schijnhuwelijk de twee in werkelijkheid hadden.

Sofía zit niet bij de pakken neer. Dat is ook goed te zien op onderstaande thuiswerkfoto’s. De oud-koningin videobelt, werkt haar to-do-lijsten af en lijkt zich wel prima te voelen, daar aan die grote (‘royale’) werktafel in het paleis.

Sofía Werkt Thuis Foto 1
Sofía Werkt Thuis Foto 2
Sofía Werkt Thuis Foto 3

LEES OOK:

5x royals die op elkaar lijken

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Twitter @CasaReal