×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ¡Feliz Navidad!

  Koninklijke kerstwensen uit Spanje

  ¡Feliz Navidad!

  Zoals veel mensen hebben de Spaanse royals hun kerstkaarten verstuurd. Op de kaart van prins Felipe en prinses Letizia staat een foto van hun gezin, met daarbij geschreven: ‘Gelukkig Kerstfeest! En onze beste wensen vol bemoediging en hoop voor het nieuwe jaar 2014.’ Ook de twee prinsesjes Leonor en Sofía zetten hun naam op de kerstkaart.


  De foto is genomen in het Museo del Prado in Madrid, tijdens een tentoonstelling over de Spaanse schilder Diego Velásquez. Felipe, Letizia, Leonor en Sofía poseerden voor het schilderij ‘La infanta Margarita’ uit 1654. Het werk is aan het Prado uitgeleend door het Kunsthistorisches Museum in Wenen.

  Op de kerstkaart van koning Juan Carlos en koningin Sofía (onder) staat het schilderij ‘De aanbidding der herders’ van Jacopo Bassano, dat ook in het Prado hangt.

  16 december 2013 - 15:59