×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe prijst Spaans-Franse strijd tegen terrorisme

  Spaans koningspaar bezoekt Frankrijk

  Felipe prijst Spaans-Franse strijd tegen terrorisme

  Koning Felipe VI van Spanje heeft tijdens een korte tafelrede bij de lunch in het presidentieel paleis in Parijs gesproken over de gezamenlijke strijd van Spanje en Frankrijk tegen het terrorisme. Beide landen werken daarin al jaren samen, met name omdat de Baskische terreurbeweging ETA aan beide kanten van de Spaans-Franse grens actief is.


  Koning Felipe, die samen met koningin Letizia, door een stralende president François Hollande in het Elysée werd ontvangen, sprak ook over de leidende rol van Frankrijk in de strijd tegen het internationaal jihadisme dat de volledige steun heeft van Spanje, aldus de koning. Hij wees op de oude historische banden tussen beide landen 'de twee oudste naties van het oude continent'. '''Zonder de bijdrage van deze twee landen zou de wereldgeschiedenis niet goed begrepen kunnen worden'', meende Felipe, wiens verre voorvader Felipe V in 1700 vanuit Frankrijk op de troon van Spanje kwam.

  Frankrijk en Spanje zijn ook de enige Europese landen die zowel aan de Middellandse Zee als aan de Atlantische Oceaan grenzen, en dat gaf beide landen een naar twee kanten naar buiten gerichte oriëntatie. De koning sprak eveneens over de belangrijke wederzijdse handelsrelaties, met een handelsvolume van 66 miljard euro.

  Na de lunch bij Hollande, waarbij onder anderen burgemeester Anne Hidalgo van Parijs en premier Manuel Valls aanwezig waren, ging het koningspaar bij hun vierde kennismakingsbezoek na de troonswisseling in juni ook naar het Franse parlement. Eerst naar de Assemblée Nationale en daarna de Senaat. Tussendoor was er een ontvangst bij de van oorsprong Catalaans-Spaanse premier, wiens vader Xavier een beroemd schilder was.

  22 juli 2014 - 17:01