Felipe op Mallorca aan het werk

Na het fotomoment met de nationale en internationale media zondagavond in paleis La Almudaina moest de Spaanse koning Felipe maandag vanuit zijn vakantieverblijf Sol Vent al weer vroeg terug naar het paleis bij de baai van Palma. Op de agenda stonden namelijk vier achtereenvolgende ontvangsten van lokale bestuurders, in volgorde van belangrijkheid.

De eerste die de koning ontmoette was de president van de autonome regioregering van de Balearen-eilanden waartoe Mallorca behoort, Francina Armagol i Socías. Daarna volgde de voorzitter van het parlement, Baltasar Picornell i Lladó. De monteur met zijn lange haren was een opvallende verschijning in het paleis, ook al omdat 'Balti' lid is van de Unie voor de Derde Republiek en van de Burgereenheid voor de Balearische Republiek.

Hij werd gevolgd door de burgemeester van Palma, de eilandhoofdstad, Antoni Noguera Ortega, en tenslotte door voorzitter Miquel Ensenyat Riutort van de eilandraad, de Consell de Mallorca. Tijdens de gesprekken informeert de koning naar de toestand en de problemen van de Balearen-eilanden en Palma, en op hun beurt willen de bestuurders nog wel eens zaken aankaarten die de koning aangaan. Langs die weg bijvoorbeeld is Felipe gevraagd de tuinen van paleis Marivent open te stellen in de maanden dat de koninklijke familie niet op Mallorca verblijft.

Felipe is nu vrij om te gaan zeilen en desgewenst deel te nemen aan de eerste wedstrijden om de Koningscup die maandag beginnen. Tot verrassing van ieder meldde ook zijn zus Elena zich dit weekeinde voor de zeilstrijd, waarin ze zal uitkomen in de zesmeterklasse in de boot Titia. Het is dezelfde zeilklasse waarin koning-emeritus Juan Carlos hoopte te varen totdat zijn doktoren daar vrijdag een stokje voor staken.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen