×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe ontvangt sjerp van Juan Carlos

  Nieuwe koning is nu hoofd strijdkrachten

  Felipe ontvangt sjerp van Juan Carlos

  Aan het eind van de ochtend legt Felipe donderdag zijn eed af en is hij officieel de nieuwe koning van Spanje. Eerder op de ochtend ontving hij uit handen van zijn vader, de woensdag afgetreden Spaanse koning Juan Carlos, de sjerp. Dat deed hij in de Audiëntiezaal van het Zarzuela Paleis aan de rand van Madrid.


  Bij de sjerp hoort de rang van kapitein-generaal. Als staatshoofd staat Felipe VI aan het hoofd van de strijdkrachten, en die sjerp symboliseert dat.

  De directe familie van Felipe was aanwezig bij het overdragen van de sjerp. De nieuwe koning omhelsde zijn vader na de overhandiging en gaf zijn moeder Sofia een kus. Juan Carlos en Sofia zijn niet bij de eedaflegging en de andere feestelijkheden deze dag.

  Felipe vertrok na de overhandiging van de sjerp met zijn vrouw Letizia en hun twee kinderen met een auto naar het Huis van Afgevaardigden. Daar worden ze een half uur later verwacht voor de eedaflegging en de eerste toespraak van de nieuwe koning.

  19 juni 2014 - 10:00