×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe ontneemt zus Cristina titel hertogin

  Prinses viert zaterdag vijftigste verjaardag

  Felipe ontneemt zus Cristina titel hertogin

  Prinses Cristina van Spanje is haar titel hertogin van Palma de Mallorca kwijt. Haar broer, de Spaanse koning Felipe, heeft haar de titel ontnomen. Het besluit is vrijdag gepubliceerd in de Staatscourant van Spanje.


  Cristina, die zaterdag haar vijftigste verjaardag viert, wordt verdacht van belastingontduiking. De jongste dochter van koning Juan Carlos en koningin Sofia kreeg de titel van haar vader in 1997 in het jaar dat ze trouwde met voormalig olympisch handbalkampioen Iñaki Urdangarin. Hij is de spil in het fraudeschandaal. Ook hij mag zich niet niet langer hertog van Palma de Mallorca noemen.

  Een reden voor de ontneming van de titels wordt niet genoemd, maar het heeft er alle schijn van dat de beslissing van koning Felipe te maken heeft met de rechtszaak tegen Urdangarin. Hij zou met een zakenpartner overheidsgeld hebben opgestreken via hun stichting Nóos. Dat geld sluisden ze weg via bankrekeningen, waarvan er een op naam stond van de prinses. In totaal zouden ze 6 miljoen euro hebben verduisterd.

  Tegen Urdangarin is twintig jaar cel geëist. Cristina vindt dat ze onschuldig is.

  12 juni 2015 - 10:00