×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe ontmoet speciale interventie-eenheid

  Felipe ontmoet speciale interventie-eenheid

  Koning Felipe heeft maandagmorgen in Valdemoro een werkbezoek gebracht aan de speciale interventie-eenheid van de Guardia Civil (UEI).


  Deze eenheid wordt ingezet bij bijzonder gevaarlijke en specialistische operaties, zoals bij een gevangenisoproer, terrorisme of voor het beschermen van de paus bij buitenlandse bezoeken. Zo stuurde Spanje in 1993 een eenheid mee met paus Johannes Paulus II bij een visite aan Angola.
  De koning onthulde bij aankomst bij het 'Colegio de Guardias Jóvenes Duque de Ahumada', waar het bezoek plaatsvond, een plaquette die aan zijn visite moet herinneren. Ook werd een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van het busongeluk in de provincie Tarragona zondag.
  Daarna kreeg Felipe een rondleiding, zag hij enige demonstraties van de vaardigheden en had hij gesprekken met leden van de 'Unidad Especial de Intervención'.
   

  21 maart 2016 - 16:09