×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe: ‘Leer les uit Catalonië-crisis’

  Felipe: ‘Leer les uit Catalonië-crisis’

  Koning Felipe is vandaag in zijn toespraak op het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos nog een keer teruggekomen op de recente Spaanse crisis met het naar onafhankelijkheid strevende Catalonië. Volgens de koning is het niet alleen een les voor Spanje maar voor alle landen.


  'Laat dit ook een les zijn voor democratieën in het algemeen', aldus Felipe. De koning maakte onder meer duidelijk dat respect voor de beginselen en waarden van de rechtsstaat enorm belangrijk zijn: 'Politieke meningsverschillen en geschillen moeten worden opgelost in overeenstemming met de regels die zijn vastgelegd in onze grondwet en ons wettelijk kader'.

  In zijn speech prees Felipe zijn land verder uitvoerig. Zo sprak hij over de gezondheidszorg, de stijgende economie en de talloze toeristen die Spanje ieder jaar aandoen. 'Ik vraag u om ons te blijven bezoeken en te investeren. Jullie zullen er geen spijt van krijgen en wij zullen het de moeite waard maken', zo zei de koning tegen zijn toehoorders. 'Het is altijd een eer en genoegen om u in Spanje te mogen verwelkomen'.

  24 januari 2018 - 14:31