×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe gebruikte gat in agenda voor afscheid opa Letizia

  Uitvaart Francisco Rocasolano vond in alle stilte plaats

  Felipe gebruikte gat in agenda voor afscheid opa Letizia

  Koningin Letizia en haar familie hebben dinsdag al meteen in alle stilte afscheid genomen van Letizia's die nacht overleden grootvader Francisco Rocasolano. Koning Felipe benutte een gat in zijn drukke agenda van die dag om zich enkele uren bij zijn vrouw en schoonfamilie te voegen, zo reconstrueert dagblad ABC donderdag de gebeurtenissen van de afgelopen dagen.


  Felipe nam dinsdag in het Zarzuela-paleis om 13.30 uur afscheid van de regionale leider van de Canarische eilanden en pas om 18.00 uur wachtte een ontmoeting met de leider van Navarra. Bij die gelegenheid verscheen de koning ook opeens in het zwart en met een zwarte das terwijl hij 's ochtends nog een blauwe das had gedragen. In de tussentijd heeft hij afscheid genomen van Letizia's opa en heeft hij Letizia's moeder Paloma en zus Telma gecondoleerd, aldus ABC. De krant plaatste een foto van Paloma en Telma die woensdag is genomen in Madrid.

  Het Spaanse hof had de media gevraagd de privacy van Letizia en haar familie te respecteren. Haar grootvader, die 98 jaar oud werd, was geen publiek figuur en geen lid van de koninklijke familie en het was de wens van de familie in alle beslotenheid van hem afscheid te kunnen nemen. Volgens televiziezender TeleCinco is Rocasolano dinsdagmiddag in Salamanca, waar hij in het universitair ziekenhuis overleed, ook gecremeerd.

  30 juli 2015 - 16:19