×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia weren pers bij uitvaart opa

  Francisco Rocasolano op 98-jarige leeftijd overleden

  Felipe en Letizia weren pers bij uitvaart opa

  Het afscheid en de uitvaart van Francisco Rocasolano, de grootvader van koningin Letizia van Spanje, vindt plaats in strikte beslotenheid van de naaste familie. Het Spaanse hof doet er geen mededelingen over. "Dit is een privéaangelegenheid van een persoon die geen deel uitmaakt van de koninklijke familie. De koningin was zijn kleindochter", aldus de korte verklaring die Spaanse media kregen.


  In diezelfde media wordt dan ook druk gespeculeerd over plaats en tijdstip, waarbij het programma 'El Programa del verano' meldde dat Francisco Rocasolano wordt gecremeerd in Salamanca en dat het koningspaar daarbij aanwezig zou zijn.

  Spaanse media merkten op dat koning Felipe geen wijzigingen aanbracht in zijn openbare agenda na het overlijden van de opa van zijn echtgenote. Alleen verscheen hij dinsdagmiddag in donker pak en met een zwarte das voor de ontvangst van de regeringsleider van Navarra in het Zarzuela-paleis.

  Rocasolano, vroeger van beroep taxichauffeur, stierf maandagnacht op 98-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Salamanca. Zijn kleindochter had toen haar afspraken voor dinsdag al afgezegd om bij haar familie te zijn.

  29 juli 2015 - 16:59