×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia nemen militair defilé af

  Felipe en Letizia nemen militair defilé af

  Het Spaanse koningspaar Felipe en Letizia woonden zaterdag de Dag van de Strijdkrachten bij die dit jaar werd gehouden in Guadalajara. Na afloop van de ceremonie gaven koning Felipe en koningin Letizia een receptie voor vertegenwoordigers van de drie strijdkrachtonderdelen en de Guardia Civil.


  Onderdelen van de Spaanse Dag van de Strijdkrachten zijn het spelen van het Spaanse volkslied, een kort gebed en een kranslegging voor Spaanse oorlogsslachtoffers. Daarnaast namen de koning en de koningin een militair defilé af en ontmoetten ze nabestaanden van omgekomen militairen. De Spaanse luchtmacht verzorgde een flyby, waarbij de gevechtsvliegtuigen de kleuren rood en geel van de Spaanse vlag in de lucht achterlieten.

  De Dag van de Strijdkrachten is ingesteld in 1978 als gelegenheid om het leger te eren en de integratie tussen militairen en samenleving te bevorderen. Er zijn op tal van plaatsen open dagen en demonstraties van leger, marine, luchtmacht, koninklijke garde en Guardia Civil.

  27 mei 2017 - 16:18