×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia krijgen nieuw woordenboek

  Koningspaar ontvangt 23e editie

  Felipe en Letizia krijgen nieuw woordenboek

  Spanje heeft een nieuw woordenboek. De 23e editie van het woordenboek werd vrijdag in het bijzijn van de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia gepresenteerd in de Koninklijke Spaanse Acacemie in Madrid. Deze instelling is verantwoordelijk voor de regels in de Spaanse taal.


  De Spaanse koning zei in zijn toespraak dat de Spaanse taal is uitgegroeid tot de tweede taal van de internationale communicatie. Daarmee is het Spaans volgens hem een economische troef van de eerste orde.

  De Spaanse minister van Onderwijs en Cultuur, José Ignacio Wert, omschreef de Spaanse taal onder meer als de ziel van het volk en de basis van de Spaanse cultuur, een taal die zorgt voor een gemeenschappelijke identiteit.

  Het Spaanse woordenboek is er sinds zijn eerste editie in 1780 'altijd geweest om de mensen te dienen en is de hoeder van de stem van het volk geweest', zei koning Felipe, kort nadat hij met Letizia een exemplaar in ontvangst mocht nemen.

  17 oktober 2014 - 17:23