Felipe en Letizia eren schrijver Cervantes

Het Spaanse koningspaar eerde vrijdag de grote schrijver Miguel de Cervantes. Het is vierhonderd jaar geleden dat Cervantes overleed en daarom organiseert de Spaanse nationale bibliotheek in Madrid een tentoonstelling over 'het leven en de mythe van Cervantes'. Koning Felipe en koningin Letizia kwamen de expositie openen.

In de Sala Recoletos van de 'Biblioteca Nacional de España' zijn in feite drie tentoonstellingen ingericht. Er wordt afzonderlijk aandacht besteed aan het leven en werken van Cervantes (1547-1616), aan de wijze waarop de schrijver-dichter door de jaren heen is geportretteerd en neergezet, en aan de mythevorming rond Cervantes door zijn bekendste werk 'Don Quichot van La Mancha'.

Voor de Spaanse koning was het openen van de tentoonstelling zijn eerste en enige publieke optreden deze week. Felipe heeft vooral oog gehouden op de debatten in het parlement over de vorming van een nieuwe regering onder leiding van de socialistische voorman Pedro Sanchez. Die hoopt vrijdagavond voldoende te stemmen te krijgen om Spanje na elf weken een nieuw kabinet te geven.

Mocht Sanchez zoals wordt gevreesd niet voldoende steun krijgen dan is de koning weer aan zet met het vinden van een uitweg uit de politieke patstelling waarbij geen enkele groepering in het parlement een meerderheid heeft en de belangrijkste partijen niet met elkaar in een coalitie willen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen