Felipe en Letizia bezoeken patiënten met hersenaandoeningen

In het kader van hun rondreis door Spanje, bezochten de koning en koningin van het land een centrum dat mensen met een hersenverlamming verzorgt.

Het koningspaar bezoekt alle regio’s van hun land. Dat leverde vorige week in Catalonië – bij een bezoek aan een klooster – onrust op, daar waren de vorst en zijn vrouw volgens een groep demonstranten niet welkom. En Mallorca hoopt juist nog heel erg dat de royals het eiland, zoals ieder jaar, aandoen voor een vakantie. Dat is echter nog steeds niet bevestigd.

Ditmaal waren ze in Cizur Menor. Waar ze het Ramón y Cajal-centrum bezochten. In dit centrum worden patiënten met een hersenaandoening, zoals hersenverlamming, verzorgd. Extra bijzonder is dat in de keuken van het centrum een project met voedseltextuur loopt. Het voedsel wordt dermate aangepast, dat het verantwoord en probleemloos gegeten kan worden door mensen met een verstandelijke beperking.

Felipe en Letizia luisterden tijdens hun bezoek naar de verhalen van patiënten en verzorgers. Ze bezochten diverse ruimtes in het centrum. En ze sloten hun bezoek af met deelname aan een vergadering.

Spain Royalty

Lees ook:

Deense prins Joachim ontvangt duizenden beterschapswensen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Twitter @CasaReal

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen