×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia bezoeken gewonden aanslag

  Felipe en Letizia bezoeken gewonden aanslag

  Koning Felipe en zijn vrouw Letizia hebben zaterdag de slachtoffers van de aanslag in Barcelona een hart onder de riem gestoken. Het Spaanse koningspaar bezocht de twee ziekenhuizen waar de meeste gewonden worden verzorgd. In Barcelona liggen nog vijftig mensen in het ziekenhuis na de aanslag van donderdagmiddag.


  Felipe en Letizia gingen eerst naar het Hospital Del Mar, dat vlakbij de Ramblas ligt. Daar werd donderdag met een busje ingereden op het publiek. Het koningspaar werd opgevangen door het medisch personeel. Voordat Felipe en Letizia de slachtoffers bezochten, spraken artsen en verpleegkundigen hen bij over de behandeling van de gewonden.

  Na hun bezoek aan Hospital Del Mar gingen Felipe en Letizia naar het Hospital de la Santa Creu i Saint Pau. Twaalf van de vijftig gewonden die in Barcelona worden behandeld verkeren in kritieke toestand. Een paar uur na de aanslag in Barcelona vond een aanslag plaats in de Catalaanse kustplaats Cambrils. Daar liggen nog vier mensen in het ziekenhuis, een van hen heeft zware verwondingen.

  Koning Felipe onderbrak zijn vakantie na de aanslagen in zijn land. Vrijdag woonde hij in Barcelona op het Plaza de Catalunya een herdenking bij. Na een minuut stilte was er een minutenlang applaus en riepen veel mensen de leuze “No tinc por”, Catalaans voor “Wij zijn niet bang”. Op de Ramblas worden veel bloemen neergelegd en kaarsen gebrand.

   

  19 augustus 2017 - 14:06