Koning Felipe dit jaar niet op paasvakantie op Mallorca

Ieder jaar gaat de Spaanse koninklijke familie rond Pasen naar Mallorca. Koning Felipe, zijn gezin en zijn moeder zullen nu ontbreken bij de paasmis in de kathedraal van Palma, de hoofdstad van het eiland.

Tijdens de coronacrisis, die Spanje hard getroffen heeft,  volgt de familie de instructies van de regering. Het koningspaar heeft dit jaar geen week vrij genomen en ze proberen waar het kan mensen in het land te ondersteunen. Vanuit het Zarzuela  Paleis bellen ze  veel met mensen in vitale beroepen om hen een hart onder de riem te steken.

Koning Felipe en koningin Letizia hebben een groot videoscherm op hun werkkamer staan. Ze bellen met ziekenhuizen, ministers en maatschappelijke organisaties of bedrijven om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Nu Pasen voor de deur staat hebben ze ook gesprekken gehad met de broederschappen in steden als Sevilla en Malaga. Normaal gesproken worden er traditionele processies georganiseerd in de week voor Pasen.

Lees ook:

Het Spaanse koningspaar wordt regelmatig op de foto gezet terwijl zij telefoontjes plegen. Vermoed wordt dat een en ander ook een poging is het imago van het Spaanse koningshuis op te vijzelen. Dit omdat Felipe steeds meer afstand neemt van zijn vader, Juan Carlos. Hij staat ter discussie vanwege dubieuze schenkingen van (toenmalig) koning Abdullah van Saoedi-Arabië. Zijn foto werd ook al verwijderd uit Felipes werkkamer.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen