×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Felipe dit jaar niet op paasvakantie op Mallorca

  Geen vakantie en geen week vrij

  Koning Felipe dit jaar niet op paasvakantie op Mallorca

  Ieder jaar gaat de Spaanse koninklijke familie rond Pasen naar Mallorca. Koning Felipe, zijn gezin en zijn moeder zullen nu ontbreken bij de paasmis in de kathedraal van Palma, de hoofdstad van het eiland.


  Tijdens de coronacrisis, die Spanje hard getroffen heeft,  volgt de familie de instructies van de regering. Het koningspaar heeft dit jaar geen week vrij genomen en ze proberen waar het kan mensen in het land te ondersteunen. Vanuit het Zarzuela  Paleis bellen ze  veel met mensen in vitale beroepen om hen een hart onder de riem te steken.

  Koning Felipe en koningin Letizia hebben een groot videoscherm op hun werkkamer staan. Ze bellen met ziekenhuizen, ministers en maatschappelijke organisaties of bedrijven om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Nu Pasen voor de deur staat hebben ze ook gesprekken gehad met de broederschappen in steden als Sevilla en Malaga. Normaal gesproken worden er traditionele processies georganiseerd in de week voor Pasen.

  Lees ook:

  Het Spaanse koningspaar wordt regelmatig op de foto gezet terwijl zij telefoontjes plegen. Vermoed wordt dat een en ander ook een poging is het imago van het Spaanse koningshuis op te vijzelen. Dit omdat Felipe steeds meer afstand neemt van zijn vader, Juan Carlos. Hij staat ter discussie vanwege dubieuze schenkingen van (toenmalig) koning Abdullah van Saoedi-Arabië. Zijn foto werd ook al verwijderd uit Felipes werkkamer.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

  10 april 2020 - 13:39