×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe bezoekt Koningscup zeilen

  Tot nu toe geen goede prestaties van het team

  Felipe bezoekt Koningscup zeilen

  De Spaanse koning heeft dinsdag samen met koningin Letizia de nationale waterpoloselecties ontvangen, die zowel bij de mannen als de vrouwen bij het WK in het Koreaanse Gwangju zilver behaalden. Het was het laatste agendapunt voor koning Felipe in Madrid. Als hij een beetje haast maakt kan hij dinsdagmiddag nog in Palma zijn om zich klaar te maken voor deelname aan de strijd om de Koningscup zeilen.

  De zeilwedstrijden zijn maandag al zonder de koning begonnen en de bemanning van de ‘Aifos 500’ kan wel wat koninklijke inspiratie gebruiken. Op de eerste zeildag finishte de boot niet in de kopgroep en ook dinsdagmorgen was de behaalde zevende plaats in de eerste race niet echt een goede prestatie. Vorig jaar was Felipe eerder van de partij en leek hij aanvankelijk in aanmerking te kunnen komen voor een plek op het podium, waarbij de koning dan aan zichzelf de Copa del Rey had mogen uitreiken. Maar zover kwam het uiteindelijk niet.

  Spaanse media kijken niet alleen uit naar de komst van Felipe maar ook naar het duel met de Noorse koning Harald, die met zijn Fram XVIII eveneens uitkomt in de koningsklasse Club Swan 50. De 82-jarige vorst koos ook dinsdagmorgen weer het ruime sop van de baai van Palma, om voor Can Pastilla aan de races deel te nemen. Net als maandag moest Harald genoegen nemen met een finish in de achterhoede: tiende.

  Van koningin Letizia is bekend dat ze het verblijf op Mallorca niet beschouwd als vakantie maar als werk. Met het zeilen en alle media-aandacht die het met zich meebrengt, heeft Letizia niets op, in tegenstelling tot haar schoonfamilie die er elk jaar naar uitkijkt. Voor haar begint de zomervakantie pas wanneer het eiland kan worden verlaten.

  30 juli 2019 - 16:44