Be1e3665ebf7a03ce8c38e737e11c9c2

Dit voorspelt koning Felipe over 2021

Donderdag heeft koning Felipe samen met zijn vrouw Letizia het diplomatieke korps ontvangen op het Koninklijk Paleis in Madrid. Traditiegetrouw hield de koning voor de gelegenheid een toespraak. Hierin stond hij uitgebreid stil bij de coronapandemie en over de gevolgen voor de samenleving.

“Toen ik vorig jaar – net als vandaag – het in het Koninkrijk Spanje geaccrediteerde diplomatiek korps toesprak, was het moeilijk voor te stellen hoe het jaar zou gaan verlopen”, begon Felipe zijn toespraak. Vervolgens richtte hij zich speciaal tot de mensen die een geliefde hebben verloren door de pandemie of die persoonlijk hebben geleden aan Covid-19. Felipe noemde het verder belangrijk om de juiste lessen te trekken uit de “traumatische ervaring van de pandemie”.

Na een roerig 2020, sprak Felipe zijn verwachtingen voor 2021 uit. Volgens Felipe zal het aankomende jaar opnieuw een jaar met grote uitdagingen worden, ook omdat de pandemie ernstige gevolgen voor de samenleving heeft gehad. “Daarom moeten we meer dan ooit met hernieuwde ambitie naar de toekomst kijken. Als deze crisis onze vooruitgang heeft afgeremd, zijn we genoodzaakt om met een verdubbelde inspanning weer op het goede spoor te komen.”

LEES OOK:

Fun fact: Willem-Alexander gaat graag met gezin naar de bioscoop

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen