(file) Spain Monarchy

Dit evenement mist Juan Carlos nu hij in Abu Dhabi zit

De gepensioneerde en naar het buitenland uitgeweken Spaanse koning Juan Carlos ontbreekt vrijdag bij het begin van het zeilseizoen in de zesmeterklasse. “We missen koning Juan Carlos enorm en hopen dat hij snel weer kan deelnemen”, aldus zijn vriend Pedro Campos, die nu zelf de bemanning van het doorgaans door de koning gebruikte schip Bribon zal aanvoeren.

Begin vorige maand was Juan Carlos nog even in Sanxenxo toen hij het koninklijk paleis in Madrid had verlaten op weg naar zijn vrijwillige ballingsoord Abu Dhabi. Hij kwam de laatste jaren graag in deze Galicische kustplaats, waar de Real Club Náutico de Sanxenxo hem met alle egards behandelde en waar hij kon blijven zeilen met hulp van Pedro Campos.

Dit jaar was er vanwege de coronapandemie van zeilen geen sprake. De strijd in de zesmeterklasse in de monding van de Pontevedrarivier is pas de eerste zeilstrijd kan worden gehouden. In oktober en november zijn er ook nog races. Of Juan Carlos, die in deze klasse in Finland wereldkampioen werd, daarvoor terugkomt, is niet bekend.

Lees ook:

Zo ziet het nieuwe regeringsvliegtuig eruit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.