Deze royal blijft binnen vanwege het winterweer

Nee, het zijn niet de Van Oranjes die je op de foto bij dit artikel ziet. Het gaat om een andere vorst. Die in een land woont dat Nederlanders toch juist graag bezoeken vanwege het… zonnige klimaat.

Felipe, koning van Spanje, heeft zijn agenda leeggeruimd. Ten minste voor de komende 2 dagen. Door de hevige sneeuwval in Spanje en de daarmee gepaard gaande kou en ongeregeldheden, is het onverantwoord eropuit te trekken. Dat geldt natuurlijk ook voor vorsten, en nee, dat is geen woordgrap. De Spaanse koning heeft voor woensdag aanstaande wel weer een afspraak staan, maar het weerbericht wordt goed in de gaten gehouden. Uitgerekend Madrid en omgeving – waar het koningshuis zetelt – zijn fiks getroffen door de sneeuwval.

Afgelopen weekend uitten Felipe en Letizia al hun medeleven voor de families van de 4 mensen die door de winterse omstandigheden om het leven kwamen in Spanje. Ze riepen hun landgenoten tevens op voorzichtig te zijn met de ophoging van sneeuw en ijs, een verschijnsel dat de nodige risico’s met zich meebrengt.

Madrid heeft voor het eerst in 50 jaar zoveel sneeuw dat de stad en regio compleet ontregeld zijn. Voor de rest van deze hele week worden nog temperaturen tot – 10 graden voorspeld.

De stad gaat gebukt onder hevige sneeuwval

Madrid Januari 2021 Sneeuwval Anp

LEES OOK:

Hier gaan de kerstbomen van de paleizen naartoe

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, ANP/EPA