×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deel Spaanse koninklijke familie onschendbaar

  Ook koningin Sofía krijgt immuniteit

  Deel Spaanse koninklijke familie onschendbaar

  Niet alleen blijft de vorige koning van Spanje Juan Carlos onschendbaar, ook andere leden van de koninklijke familie genieten voortaan onschendbaarheid. De Spaanse Tweede Kamer heeft donderdag een wetsvoorstel daarvoor goedgekeurd. In juli buigt de Senaat zich erover.


  Ook de vrouw van Juan Carlos, Sofia, krijgt immuniteit, net als koningin Letizia en haar oudste dochter Leonor. Zij kunnen alleen door het hooggerechtshof worden berecht.

  Volgens de huidige wet heeft alleen de koning een bijzondere juridische positie.

  Tegen prinses Cristina, de zus van koning Felipe, loopt een corruptieonderzoek. Zij wordt niet onschendbaar.

  26 juni 2014 - 16:23