×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Cristina en Iñaki mogen huis verkopen

  Groot deel opbrengst gaat direct naar rechtbank

  Cristina en Iñaki mogen huis verkopen

  De Spaanse prinses Cristina en haar man Iñaki Urdangarin mogen hun villa in Barcelona verkopen. Voorwaarde is wel dat ze een flink deel van de opbrengst meteen storten op de rekening van de rechtbank in Palma de Mallorca. Dat heeft rechter José Castro geantwoord op het verzoek van het paar om het gedeeltelijk beslag op hun huis op te heffen zodat ze het konden verkopen om aan hun financiële verplichtingen te voldoen, meldt de krant El Mundo.


  Het huis in een chique wijk Pedralbes van Barcelona moet bijna 7 miljoen euro opbrengen, beduidend minder dan de vraagprijs van 9,8 miljoen in 2013. "Daarmee kan een aanzienlijk deel van de schulden worden betaald”, aldus Iñaki’s advocaat Mario Pascual Vives.

  De rechtbank krijgt 2,3 miljoen euro voor het deel van het huis waarop beslag was gelegd om betaling zeker te stellen. Prinses Cristina heeft een deel van de opbrengst nodig om haar borgsom te betalen aan de rechtbank in Mallorca. Van het geld dat daarna overblijft moet een belastingschuld worden betaald en ook de hypotheek en een lening worden afgelost.

  Fraude

  De prinses en haar man zijn al sinds 2010 verwikkeld in een fraude- en corruptieschandaal. Iñaki wordt ervan beschuldigd samen met een zakenpartner met hun stichting Nóos geld te hebben verdiend aan niet of maar gedeeltelijk verrichtte activiteiten voor de overheden van Mallorca en Valencia. De verdiensten zouden ze hebben weggesluisd.

  Cristina zou daar in elk geval gedeeltelijk van hebben geprofiteerd, en zich daarbij onder meer schuldig hebben gemaakt aan belastingontduiking. Tot een rechtzaak is het nog niet gekomen maar rechter Castro wil beiden aanpakken.

  6 februari 2015 - 15:19