×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Catalaanse tv zendt toespraak koning niet uit

  Staking tijdens kersttoespraak

  Catalaanse tv zendt toespraak koning niet uit

  De traditionele toespraak van de Spaanse koning op kerstavond wordt dinsdag niet uitgezonden door de Catalaanse publieke omroep. Dat is voor het eerst sinds in Spanje de monarchie werd hersteld.


  Medewerkers van de omroep hebben een staking van een half uur uitgeroepen. Dat is exact de duur van de speech van koning Juan Carlos. Als reden noemen de medewerkers de bezuinigingen bij de Catalaanse omroep. Die zijn onderdeel van het conflict tussen de regio Catalonië, met een sterke neiging naar onafhankelijkheid, en de Spaanse centrale regering in Madrid. Tijdens de staking zendt de zender TV3 herhalingen uit.

  24 december 2013 - 20:22