×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Borbón’s naar Mallorca: moeilijke vakantie voor Spaanse royals

  Borbón’s naar Mallorca: moeilijke vakantie voor Spaanse royals

  Het worden spannende dagen voor Spaanse royaltywatchers. De eerste week van de koninklijke zomervakantie op Mallorca kan alle spanningen en animositeit binnen de koninklijke familie aan de oppervlakte brengen. Vraag is in hoeverre de Borbóns erin slagen dat voor de buitenwereld verborgen te houden.


  Bij het vorige uitstapje naar Mallorca tijdens het paasweekeinde ging het in elk geval faliekant mis. De koninginnen Sofia en Letizia stonden met kwade hoofden tegenover elkaar bij het verlaten van de kathedraal van Palma. Sofia wilde poseren met haar kleindochters Leonor en Sofia, en Letizia deed er alles aan om dat te verhinderen.

  Kort daarna werd bij een Madrileens ziekenhuis een weinig overtuigend toneelstukje opgevoerd om te laten zien dat alles koek en ei was. Sofia ging haar man koning-emeritus Juan Carlos, van wie ze al jaren gescheiden leeft, opzoeken. Letizia en haar dochters kwamen mee. Nu mochten de meisjes wel hand in hand met oma poseren, maar de begroeting van de koninginnen was voor een bareigenaar reden om zijn bier aan te prijzen als 'nog kouder dan de omhelzing van je schoonmoeder'.

  Alsof het vooruitzicht dat Sofia en Letizia enkele dagen in elkaars nabijheid moeten zijn nog niet vervelend genoeg was, kwamen daar onlangs de beschuldigingen van Juan Carlos' ex-minnares Corinna bij. Die beweerde op uitgelekte heimelijke opnamen dat hij geld buiten het bereik van de fiscus had gehouden en smeergeld had ontvangen voor de contracten die Spanje afsloot voor de bouw van een hogesnelheidstrein in Saudi-Arabië.

  Opeens was de al vroeg aangekondigde komst van Juan Carlos naar Mallorca, waar hij voor het eerst in negen jaar weer zou gaan zeilen, niet meer zo gewenst. Zoon koning Felipe wil zijn brandschone imago niet in de waagschaal stellen. De afgelopen jaren hield hij met succes afstand tot zijn in opspraak geraakte zus Cristina en haar in juni wegens onder meer fraude en belanstingontduiking opgesloten man Iñaki. Maar afstand houden tot zijn vader, zeker wanneer beiden gaan zeilen, wordt lastiger.

  27 juli 2018 - 15:00