juan carlos XRay

Bizar: heeft Juan Carlos óók nog staan zwaaien met de creditcards van een Mexicaanse zakenman?

De Mexicaanse zakenman Allen Sanginés-Krause zou zijn creditcards met Juan Carlos hebben gedeeld, die daar meer dan eens gebruik van zou hebben gemaakt. En niet alleen Juan Carlos, meer Spaanse royals zouden er baat bij hebben gehad. Tijd voor meer onderzoek. Onder andere door de Spaanse Belastingdienst.

Ze stapelen zich al een tijdje op: de verdenkingen, beschuldigingen en onthullingen over Juan Carlos, oud-koning van Spanje. Om zijn familie te ontlasten en de Spaanse monarchie een kans op ‘herstel’ te geven, vluchtte de vorst afgelopen zomer – min of meer permanent – naar het buitenland.

De in eigen land verguisde Juan Carlos blijkt nu ook nog eens de creditcards van een zakenman te hebben gebruikt. Een deal van beide kanten, die lijkt te hebben plaatsgevonden tussen 2016 en 2018. En de uitgaven en opgenomen bedragen met de kaarten zijn door Juan Carlos niet bij de Belastingdienst opgegeven destijds.

Hij kiest ervoor dat nu alsnog te doen. En belooft tevens deze aangifte openbaar te maken. Door dit besluit, wordt hij mogelijk minder hard gestraft voor deze nieuwste verdenking van fraude, dan wel corruptie. De creditcards hebben nooit op naam van Juan Carlos gestaan. Wel op die van de zakenman dus. Naar verwachting kan Juan Carlos wel een fikse boete verwachten.

Omdat het gebruik van de creditcards niet werd gemeld en niet bij de belastingaangifte werd meegenomen, heeft niet alleen Juan Carlos, maar mogelijk nog een deel van de Spaanse koninklijke familie er fiscaal voordeel van gehad. Het is niet duidelijk of naast Juan Carlos echter iemand anders op de hoogte was van de situatie.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Juan Carlos en zoon Felipe in betere tijden.

Afgelopen zomer vierde koningin Sofía zonder haar man vakantie op Mallorca.

Sofia 2

LEES OOK:

Queen en prins Philip binnenkort gevaccineerd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, GTRES/diariodemallorca