×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De stille kracht van koningin Sofía

  Nog altijd de populairste Spaanse royal

  De stille kracht van koningin Sofía

  Spaanse media betuigden zaterdag eer aan de stille kracht achter de Spaanse troon: koningin Sofia. Die viert haar 81e verjaardag zoals ze dat al jaren het liefst doet: omringd door haar geliefden.

  Wie het verjaardagsfeest precies meevieren is niet bekend. De onderlinge verhoudingen in de koninklijke familie zijn ondanks de inspanningen van koningin Sofia niet zodanig dat iedereen vrijwillig tegelijkertijd op dezelfde plaats wil zijn. Maar met een beetje passen en meten kan Sofia toch al haar kinderen en kleinkinderen op bezoek krijgen, zonder dat zij elkaar hoeven te ontmoeten.

  Sofia is na het aftreden van haar man Juan Carlos in 2014 actief gebleven en zij is anders dan de koning-emeritus ook niet officieel met pensioen gegaan. Ze is aanwezig bij tal van culturele en sociale evenementen en ondersteunt ook haar zoon koning Felipe en kleindochter prinses Leonor bij openbare optredens. Felipe steekt zijn waardering en affectie voor zijn moeder ook niet onder stoelen of banken.

  Sofia heeft altijd de lieve vrede in het koninklijk gezin proberen te bewaren. ‘Bedek schandalen, minimaliseer ruis, breng rust en geef iedereen rust, dat is haar grote rol in al die jaren geweest’, noteerde Lecturas zaterdag ter gelegenheid van haar verjaardag. Maar Sofia krijgt nu ook de erkenning voor haar opofferingen, en ze is nog altijd het populairste lid van het koningshuis.

  2 november 2019 - 16:17