Argentijnse visite voor de Spaanse koning

De nieuwe Argentijnse president Alberto Fernández bracht dinsdagmiddag in het Zarzuela-paleis een bezoek aan de Spaanse koning Felipe.

De president maakt een rondreis door Europa en kwam eerder op de dag aan uit Berlijn waar hij gesprekken voerde met bondskanselier Angela Merkel. Fernández, die ook al in Italië was, gaat dinsdagavond nog door naar Parijs, voor een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron.

LEES OOK:

Opvolger Macri

De Argentijn is de opvolger van Mauricio Macri. Hij probeert onder meer steun te krijgen voor zijn wens de voorwaarden die het IMF stelt aan leningen die Argentinië zijn verstrekt, versoepeld te krijgen. Volgens Fernández kan zijn land onmogelijk aan de eerder afgesproken condities voldoen. Frankrijk en Duitsland zijn belangrijke economische grootmachten die wellicht het IMF gunstig kunnen stemmen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 🇪🇸Spanish Royal Family🇪🇸 (@spanish.royals) op

Bliksembezoek

Spanje is voor Argentinië een belangrijke handelspartner en investeerder. Fernández begon zijn bliksembezoek aan Madrid dan ook met een gesprek en werklunch bij premier Pedro Sánchez, die hij enkele maanden geleden ook al eens in de Spaanse hoofdstad had bezocht.

Bron: ANP. Beeld: Casa Real