×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Applaus voor Juan Carlos bij eedaflegging Santos

  Spaanse koning bij inauguratie Colombiaanse president

  Applaus voor Juan Carlos bij eedaflegging Santos

  Koning Juan Carlos heeft in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá de eedaflegging bijgewoond van de herkozen president Juan Manuel Santos. Tijdens de ceremonie kreeg de Spaanse koning, die na zijn aftreden zijn titel behield, applaus van de aanwezigen.


  In zijn toespraak, die meer dan 40 minuten duurde, richtte Santos het woord tot de voormalige Spaanse koning. Santos, die in juni de tweede ronde van de presidentsverkiezingen won in zijn land en daarmee aan zijn tweede termijn begint, bedankte Juan Carlos voor zijn komst. Santos prees de vorst dat hij Colombia had uitgekozen als zijn eerste buitenlandse bestemming sinds hij afstand nam van de troon. ''We zijn vereerd'', zei de president, waarna het publiek applaudisseerde.

  Juan Carlos vertegenwoordigde deze week in Colombia zijn zoon koning Felipe. Verwacht wordt dat Juan Carlos vrijdag de terugreis naar Spanje aanvaardt, net als de meeste internationale delegaties die de inauguratie van de Colombiaanse president bijwoonden.

  8 augustus 2014 - 10:23