Applaus en gefluit voor Letizia

Koningin Letizia viel gisteren gefluit én applaus ten deel tijdens haar eerste publieke optreden na het uitlekken van beelden van paaszondag waardoor veel Spanjaarden over haar heen vielen. Op de video was te zien hoe Letizia op grove wijze verhinderde dat er een foto werd gemaakt van haar schoonmoeder koningin Sofia met de prinsessen Leonor en Sofia.

Letizia werd bij aankomst bij een conferentie in Madrid opgewacht door zo'n honderd fotografen en cameramensen, die hoopten een glimp op te vangen van de geplaagde koningin. Het aanwezige publiek reageerde gemengd. Letizia kreeg zowel een bemoedigend applaus als negatieve opmerkingen te horen.

Een enkeling had de moeite genomen om te blijven tot de koningin na afloop van de conferentie het pand verliet. Een vrouw noemde haar 'lui en onvriendelijk' en anderen floten haar uit.

De Spaanse koningin is 'getroffen, bezorgd en gekwetst' door het dinsdag plotseling opgedoken videofragment. Dat vertelde Imma Aguilar, oud-collega van voormalig televisiejournalist Letizia.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen