Abdullah en Rania bezoeken Spanje

Koning Abdullah van Jordanië en zijn vrouw koningin Rania zijn in Spanje. Daar kwamen de twee donderdag aan voor een kort werkbezoek. Vrijdag begonnen de Jordaanse koning en zijn Spaanse collega, koning Felipe, met een gesprek in het Zarzuela paleis aan de rand van Madrid.

Na het gesprek vertrokken de twee koningen naar Getafe, een voorstad van Madrid. Ze kregen daarbij gezelschap van onder andere minister van Defensie Pedro Morenés en Fernando Alonso, die werkzaam is bij Airbus. Met elkaar bezochten ze een fabriek van de vliegtuigbouwer waar ze een aantal bijzondere vliegtuigen zagen.

De Spaanse koningin Letizia en koningin Rania gingen ook samen op pad. De twee bezochten het centrum voor moleculaire biologie Severo Ochoa van de Autonome Universiteit van Madrid. Na de lunch, dat de Jordaanse koning en zijn vrouw zullen aanbieden aan het Spaanse koningshuis, loopt het bezoek op zijn einde.

Het Spaanse koningspaar bood hun gasten donderdagavond een diner aan in koninklijk paleis El Pardo. Daar waren ook koning Juan Carlos en koningin Sofia, prinses Elena en de Jordaanse prins Faisal Bin Al Hussein bij aanwezig.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen