Harry En Meghan Markle

Dit is waarom Harry en Meghan geen derde kind willen

Harry en Meghan hebben twee kinderen. Terwijl Harry’s broer William en zijn vrouw Kate er drie hebben. En dit is de reden waarom Harry niet meer dan twee kinderen wil.

Harry en Meghan zijn dolgelukkig met hun twee kinderen, Archie en Lilibet. Maar nog voor de jongste was geboren, wisten ze al dat er geen derde kind zou komen. Harry vertelde jaren geleden al aan de wereldberoemde Dr. Jane Goodall waarom niet.

In een interview met de bioloog en etholoog Dr Jane Goodall vertelde Harry wat de reden is om niet meer dan twee kinderen te willen. Na de geboorte van hun zoon Archie werd bekend dat Meghan Markle een miskraam had gehad. Niet lang daarna kondigde het stel gelukkig aan dat Meghan weer zwanger was. Maar nog voor hun dochter Lilibet werd geboren, vertelde Harry tegen Jane Goodall dat hij absoluut geen derde kind wilde. Anders dan zijn broer William, die drie kinderen heeft.

Harry en Meghan geen derde kind

In het interview in Vogue, vertelde hij dat hij maximaal twee kinderen wilde met oog op het milieu en de zorg om de planeet. “I’ve always thought: this place is borrowed,” zei hij, wat vrij vertaald wil zeggen dat hij vindt dat we onze planeet in bruikleen hebben. “And, surely, being as intelligent as we all are, or as evolved as we all are supposed to be, we should be able to leave something better behind for the next generation.” Wat nog veel vrijer vertaald wil zeggen dat wij als intelligente wezens iets moeten achterlaten voor de volgende generaties. Meer kinderen heeft een negatieve impact op het milieu en volgens Harry en Meghan kun je met twee in plaats van drie kinderen een heel klein beetje bijdragen aan een beter milieu.

Lees ook: dit is waarom Kate graag Archie en Lilibet wil zien

vader meghan markle

Beter voor onze planeet zorgen

In datzelfde interview – of tweegesprek eigenlijk – zegt prins Harry: “Ik denk bij elke natuurramp, elke vulkaanuitbarsting, aardbeving of overstroming: hoeveel tekenen krijgen we niet van de natuur voor we echt iets leren? Wanneer worden we ons bewust van de enorme schade die wij veroorzaken?

Lees ook: hierom droeg prinses Diana nooit handschoenen

jane goodall
Jane Goodall in 2024

Gaan Harry en Meghan terug naar Engeland?

Met dat in gedachte, zou het misschien logisch zijn als Harry en Meghan geen derde kind willen, ze terugkeren naar het Verenigd koninkrijk. Hoe minder ze heen en weer vliegen tussen de Verenigde Staten en Engeland, hoe beter het is voor het milieu. En bovendien is het fijn voor Archie en Lilibet om hun Engelse familie beter te leren kennen. De eerste tekenen van heel misschien een terugkeer zijn er al. We houden het in de gaten.

Harry en Meghan in Den Haag

Een paar jaar geleden waren Harry en Meghan in Den Haag. Wie die beelden terug wil zien, kan onderstaand tv fragment gratis bekijken.

LEES OOK: Deze Nederlandse man was de eerste liefde van prinses Kate

Tip van de redactie

Wil je net zo slank worden als een royal? Jeleen Ligtelijn, dieetpsycholoog, onthult in Het slanke brein hoe blijvend afvallen draait om je eetgedrag veranderen, niet om calorieën tellen. Ontdek jouw type eter, leer normaal eten en verlies blijvend gewicht. Een revolutionaire benadering om het jojo-effect vaarwel te zeggen en gezond op gewicht te blijven. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Heleen Ligtelijn