×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke familie bij intieme dienst voor prins Gabriel

  Prinses Sofia herstelt nog van bevalling tweede kind

  Koninklijke familie bij intieme dienst voor prins Gabriel

  De Zweedse koninklijke familie heeft maandagmiddag in een intieme kerkdienst in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm haar dank geuit voor de voorspoedige geboorte van prins Gabriel. Die is afgelopen donderdag geboren, als tweede kind van prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia.


  Het Te Deum werd bijgewoond door het Zweedse koningspaar en de volwassenen uit het koninklijk gezin, minus de van haar zwangerschap herstellende prinses Sofia. Ook prinses Christina en haar man waren bij de door opperhofpredikant Johan Dalman geleide plechtigheid aanwezig.

  Kort voor de kerkdienst had koning Carl Gustaf in een speciale bijeenkomst in het paleis de namen en titel van de baby bekendgemaakt: Gabriel Carl Walther. Met name de eerste naam kwam als een verrassing, maar Carl Philip en Sofia hebben ook met de naam van hun vorig jaar geboren zoon Alexander al aangegeven niet te willen putten uit traditionele Zweedse koningsnamen.

  Premier Stefan Löfven kreeg daarna samen met onder andere de vicevoorzitter van de Riksdag, het parlement, de baby ook te zien. Dat is een overblijfsel van de uit vroegere tijden stammende vereiste dat er getuigen aanwezig moesten zijn bij de geboorte om te voorkomen dat baby's werden omgeruild. Nu is een blik in de wieg enkele dagen later voldoende. "Hij ziet er echt uit als een kleine Gabriel", verklaarde Löfven desgevraagd.

  4 september 2017 - 16:03