Placeholder

Zweedse prinses Madeleine ontbreekt bij opening expositie

Prinses Madeleine was maandag toch niet aanwezig bij de opening van de tentoonstelling van bruidsjurken van Zweedse prinsessen. Ze heeft buikgriep, liet het Zweedse hof weten.

Koningin Silvia, kroonprinses Victoria en prinses Sofia waren wel van de partij. Silvia sprak liefdevol over haar dochters en schoondochter. 'Deze jurken zijn deel van de geschiedenis van het Zweedse koninklijk huis. Maar voor mij symboliseren ze ook belangrijke mijlpalen van onze familie', sprak de koningin. Ze vond het dan ook ‘heel bijzonder’ de tentoonstelling te mogen openen met haar dochter en schoondochter.

Madeleine zou ook bij de opening zijn, maar werd maandagochtend wakker met buikgriep. Waarschijnlijk heeft haar dochtertje prinses Leonore haar aangestoken, zei een woordvoerder van het hof tegen Expressen.

Hart
De Zweden kunnen vijf koninklijke trouwjurken vanaf dinsdag van dichtbij bekijken. De japonnen van Victoria, Madeleine en Sofia zijn zelfs voor het eerst te zien. Silvia’s jurk en de robe die Lilan Craig droeg toen ze in 1976 trouwde met prins Bertil, de oom van koning Carl Gustaf, maken de tentoonstelling compleet. De jurken worden geëxposeerd vanwege het veertigjarig huwelijk van Silvia en Carl Gustaf.

Voordat Silvia de tentoonstelling officieel opende, sprak ze haar dochter en schoondochter direct toe. 'Lieve Victoria en Sofia, jullie jurken en die van Madeleine doen me niet alleen denken aan jullie bruiloften, maar herinneren mij er ook aan dat ik gezegend ben met drie kinderen die hun hart hebben gevolgd.'