×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse prinses Leonore gedoopt

  In kapel van Paleis Drottningholm

  Zweedse prinses Leonore gedoopt

  De Zweedse prinses Leonore, de bijna vier maanden oude dochter van prinses Madeleine en Christopher O'Neill, is zondag rond het middaguur gedoopt in de kapel van de koninklijke residentie Drottningholm. De 40 minuten durende plechtigheid was live te volgen op de Zweedse televisie.


  Leonore werd gedoopt in dezelfde jurk waarin de dochter van kroonprinses Victoria en prins Daniel, prinses Estelle, is gedoopt. De kleine prinses sliep door de ceremonie heen. Tijdens de plechtigheid werd duidelijk wie de zes peetouders van Leonore zijn: Madeleines oudere zus Victoria, Christophers halfzus Tatiana d'Abo, Christophers jeugdvriendin Alice Bamford, Madeleines beste vriendin Louise Gottlieb, Madeleines neef Patrick Sommerlath en Christophers zwager graaf Ernst Abensperg und Traun.

  Naast de koninklijke familie was ook Sofia Hellqvist, de vriendin van prins Carl Philip, de enige zoon van het koningspaar, aanwezig bij de plechtigheid. Carl Philip en Sofia wonen al enkele jaren samen en verschijnen op belangrijke koninklijke feesten in elkaars gezelschap, al is de aankomst naar goed gebruik – een vriendin bestaat protocollair pas na de verloving – altijd gescheiden.

  Receptie

  Na de doop is er een receptie voor alle 160 aanwezige gasten, waaronder de directe familie van prinses Leonore en vertegenwoordigers van het Zweedse parlement en de Zweedse regering. Hierna zijn zo'n 100 gasten uitgenodigd door koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia voor een privélunch.

  De doop vindt precies een jaar na het huwelijk tussen Madeleine en Christopher plaats. De dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia trouwde op 8 juni 2013 met O'Neill in het Koninklijk Paleis van Stockholm. Madeleine beviel op 20 februari in New York van haar eerste dochter Leonore Lilian Maria. De titel van de kleine prinses is hertogin van Gotland.

  8 juni 2014 - 13:03