Zweedse omroep zendt doop Nicolas toch live uit

De Zweedse publieke omroep SVT zendt op zondag 11 oktober toch live de doopceremonie van de Zweedse prins Nicolas uit. Eerder had SVT nog laten weten geen rechtstreekse aandacht aan de plechtigheid te willen besteden. Na reacties van kijkers ging de omroep overstag.

'We kregen veel reacties van mensen die zeiden teleurgesteld te zijn,' aldus een medewerker van de omroep. 'We hebben naar hen geluisterd en hebben besloten dat we een mooie en plechtige uitzending van de ceremonie kunnen maken, maar wel minder uitgebreid dan bij eerdere gelegenheden.' Het rechtstreekse verslag zal op 11 oktober vanaf 11.50 uur te volgen zijn via SVT1 en op internet via SVT Play.

De doopceremonie zelf begint om 12.00 uur in de kapel van Paleis Drottningholm. Het Zweedse hof maakte eerder al bekend dat de kleine Nicolas dezelfde doopjurk zal dragen als die zijn anderhalf jaar oude zus Leonore en zijn nichtje prinses Estelle tijdens hun doop droegen. De doop wordt geleid door de vrouwelijke aartsbisschop Antje Jackelén. Na de ceremonie zal er een receptie worden gehouden voor genodigden, gevolgd door een lunch. Onder de gasten zijn de koninklijke familie en regeringsvertegenwoordigers.

Het tweede kindje van prinses Madeleine en haar man Chris O'Neill werd op 15 juni van dit jaar geboren.