×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse omroep zendt doop Nicolas toch live uit

  Plechtigheid in kapel Paleis Drottningholm

  Zweedse omroep zendt doop Nicolas toch live uit

  De Zweedse publieke omroep SVT zendt op zondag 11 oktober toch live de doopceremonie van de Zweedse prins Nicolas uit. Eerder had SVT nog laten weten geen rechtstreekse aandacht aan de plechtigheid te willen besteden. Na reacties van kijkers ging de omroep overstag.


  'We kregen veel reacties van mensen die zeiden teleurgesteld te zijn,' aldus een medewerker van de omroep. 'We hebben naar hen geluisterd en hebben besloten dat we een mooie en plechtige uitzending van de ceremonie kunnen maken, maar wel minder uitgebreid dan bij eerdere gelegenheden.' Het rechtstreekse verslag zal op 11 oktober vanaf 11.50 uur te volgen zijn via SVT1 en op internet via SVT Play.

  De doopceremonie zelf begint om 12.00 uur in de kapel van Paleis Drottningholm. Het Zweedse hof maakte eerder al bekend dat de kleine Nicolas dezelfde doopjurk zal dragen als die zijn anderhalf jaar oude zus Leonore en zijn nichtje prinses Estelle tijdens hun doop droegen. De doop wordt geleid door de vrouwelijke aartsbisschop Antje Jackelén. Na de ceremonie zal er een receptie worden gehouden voor genodigden, gevolgd door een lunch. Onder de gasten zijn de koninklijke familie en regeringsvertegenwoordigers.

  Het tweede kindje van prinses Madeleine en haar man Chris O'Neill werd op 15 juni van dit jaar geboren.

  28 september 2015 - 15:37