×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse ministers praten koning bij

  Ook kroonprinses Victoria aanwezig

  Zweedse ministers praten koning bij

  Koning Carl XVI Gustaf en kroonprinses Victoria zijn vrijdag door het kabinet bijgepraat over alle belangrijke lopende zaken. Dat gebeurde tijdens het zogenoemde ‘informationskonselj’ in het koninklijk paleis. Zo’n beraad wordt doorgaans 3 tot 4 keer per jaar gehouden.


  De Zweedse koning is anders dan het Nederlandse staatshoofd geen lid van de regering. Maar de premier is volgens de Grondwet van 1974 wel verantwoordelijk voor het informeren van de koning over staatszaken. Dat gebeurt onder meer door het bijeenroepen – formeel door de koning, maar in nauw overleg met de premier – van een kabinetsberaad in het paleis.

  De ministers vertellen daar over wat er speelt op hun werkterrein, over belangrijke wetten en beleidsinitiatieven en ze beantwoorden vragen van de koning en kroonprinses.

  7 februari 2014 - 14:57