×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse ministerraad in Koninklijk Paleis

  Kabinet vergadert met Carl Gustaf en Victoria

  Zweedse ministerraad in Koninklijk Paleis

  Het Zweedse kabinet kwam maandag bijeen in het Koninklijk Paleis in Stockholm. Daarbij schoven ook koning Carl Gustaf en kroonprinses Victoria aan. De koning leidt de ministerraad op deze manier drie tot vier maal per jaar.


  De ministers informeerden de Zweedse vorst over hun beleid en beantwoordden vragen van zijn kant. Het Zweedse hof gaf na afloop een foto van de bijzondere vergadering vrij.

  Volgens de Zweedse grondwet moet de minister-president het staatshoofd op de hoogte houden van regeringszaken in het koninkrijk. Formeel is het de koning die de regering voor een kabinetsvergadering bijeenroept, maar in de praktijk wordt deze beslissing genomen in overleg met de premier.

  26 januari 2015 - 16:49