Zweedse koninklijke familie

Zweedse koninklijke familie gaat deze 21 provincies bezoeken

De Zweedse koninklijke familie gaat er de komende maanden op uit. Het hof heeft bekendgemaakt dat alle 21 provincies van Zweden koninklijk bezoek krijgen. Dat kan zijn van het koningspaar, het kroonprinselijk paar of van prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia.

Met de bezoeken wil de Zweedse koninklijke familie zich op de hoogte stellen van de gevolgen van de pandemie voor de verschillende delen van Zweden, zowel voor mensen als bedrijven en instellingen. Ook wil koning Carl Gustaf lokale initiatieven steunen.

Terug naar Stockholm

Koning Carl Gustaf (74), die op 15 september 47 jaar op de troon zit, moest zich vanwege de coronapandemie isoleren in Stenhammar Slott ten zuiden van Stockholm. Nu de zomervakantie voorbij is, is hij afgelopen week teruggekeerd naar Stockholm met het plan zijn gezicht – samen met de rest van de Zweedse koninklijke familie – ook in de rest van Zweden weer te laten zien.

De Zweedse koning volgt het voorbeeld van de Spaanse koning Felipe. Koning Felipe bezocht in de maanden juni en juli samen met koningin Letizia zestien van de zeventien autonome regio’s van Spanje om uit eigen hand te ervaren wat de gevolgen van de pandemie waren. Het Nederlandse koningspaar is er ook tijdens de crisis op uit gegaan en bezocht tot nu toe tien van de twaalf provincies. Een bezoek aan het nog ontbrekende Friesland staat later deze maand gepland.

LEES OOK:

Willem-Alexander en Máxima gaan op Friese les

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, bron: ANP.