×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koningshuis in de min

  In 2013 meer geld uitgegeven dan begroting toeliet

  Zweedse koningshuis in de min

  Het Zweedse koningshuis heeft vorig jaar meer geld uitgegeven dan de begroting eigenlijk toeliet. Koning Carl XVI Gustaf en zijn familie eindigden 2013 twee miljoen Zweedse kroon (220.000 euro) in de min, meldt persbureau DPA.


  De reden van de negatieve balans zijn de vele festiviteiten. Zo kostte de bruiloft van prinses Madeleine met de Britse-Amerikaan Chris O’Neill drie miljoen Zweedse kroon (333.000 euro). Daarnaast was de viering van het 40-jarig ambtsjubileum van koning Carl Gustaf vrij prijzig, net als de begrafenis van prinses Lilian.

  Toch ziet het Zweedse hof de balans niet somber in. ''Dit resultaat is iets beter dan we vooraf hadden verwacht'', aldus de financiële toezichthouder Jan Lindman.

  19 mei 2014 - 15:30