×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koningin Silvia krijgt onderscheiding

  Voor haar levenswerk en bijzondere inzet voor vrede en mensheid

  Zweedse koningin Silvia krijgt onderscheiding

  Koningin Silvia van Zweden (70) komt maandag naar de Duitse stad Gotha, bekend van het barokslot Friedenstein. Ze ontvangt de vredesprijs Der Friedenstein van de culturele stichting Gotha.


  Met de uitreiking van de prijs wil de stichting naar eigen zeggen het levenswerk van de koningin en haar bijzondere inzet voor de vrede en de mensheid belonen.

  De in Heidelberg geboren Silvia heeft zich jarenlang maatschappelijk ingezet in Zweden, Duitsland en in de rest van de wereld. De prijs Der Friedenstein werd in 1997 in het leven geroepen en wordt volgens het Duitse persbureau DPA sinds 2008 elke twee jaar uitgereikt. Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro verbonden.

  Afgelopen vrijdag en zaterdag was de Zweedse koningin met haar man Carl XVI Gustaf op bezoek in Nederland. Op uitnodiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima vierde het Zweedse koningspaar 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden. Ze sloten het tweedaagse bezoek zaterdag af in het Rijksmuseum in Amsterdam.

  7 april 2014 - 12:32