×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koning zwaait Nederlandse ambassadeur uit

  Flip de Heer gaat met pensioen

  Zweedse koning zwaait Nederlandse ambassadeur uit

  Koning Carl XVI Gustaf van Zweden heeft woensdag afscheid genomen van de Nederlandse ambassadeur Flip de Heer. Die vertrekt na drie jaar uit Stockholm en gaat met pensioen. De koning ontving de gezant in afscheidsaudiëntie in het Koninklijk Paleis.


  Ook de ambassadeurs van Roemenië, Moldavië en Denemarken kwamen langs omdat hun aanstelling in Zweden erop zit. Carl Gustaf krijgt donderdag nog eens drie ambassadeurs op afscheidsbezoek.

  De Heer, een sinoloog, was eerder ambassadeur in Peking en Tokio en secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij kreeg in de periode 1995-2000 bekendheid als algemeen secretaris van koningin Beatrix. In zijn tijd werd het hof aangesloten op het wereldwijde web.

  10 juni 2015 - 11:55