×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koning zwaait ambassadeurs uit

  Zweedse koning zwaait ambassadeurs uit

  De Zweedse koning Carl Gustaf heeft maandag afscheid genomen van drie ambassadeurs die in het Scandinavische land werkzaam waren. Het drietal kwam op audiëntie bij de koning op het koninklijk paleis.


  Volgens een mededeling van het hof betrof het een minder formele bijeenkomst dan die waarbij de ambassadeurs bij aanvang van hun werk in Zweden hun geloofsbrieven komen aanbieden. De nieuwe ambassadeurs worden met veel ceremonieel vertoon naar het slot gereden om officieel ontvangen te worden door de koning. Ongeveer iedere maand is er zo’n speciale audiëntie waarbij meestal drie of vier ambassadeurs naar de koning gaan.

  De ambassadeurs die koning Carl Gustaf maandag heeft uitgezwaaid zijn die van Macedonië, Panama en Saoedi-Arabië.

  9 december 2013 - 19:31