×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koning ziet zalm graag terugkeren

  Zweedse koning ziet zalm graag terugkeren

  De Zweedse koning Carl Gustaf heeft dinsdag in Umeå een driedaagse conferentie geopend over het terugbrengen en het behoud van zalm in rivieren. De koning, zelf ervaren visser en zeer begaan met water en milieu, is twee dagen bij de conferentie aanwezig. Het is zijn eerste optreden na de zomervakantie.


  Carl Gustaf hield ook de openingstoespraak en toonde dat hij inmiddels ook goed uit de voeten kan met moderne hulpmiddelen als PowerPoint en een microfoon die om zijn oor hangt, zodat hij bewegingsvrijheid had.

  De conferentie Levande laxälvar richt zich volgens de Noord-Zweedse provincie Västerbotten, die de bijeenkomst organiseert, op het herstel van het aquatisch milieu en het beheer van vissen in met name de grote rivieren in dit bosrijke deel van Zweden. Er is aandacht voor het succes van reeds genomen maatregelen, maar ook de uitdagingen komen aan bod.

  Woensdag staat er een excursie op het programma naar de Lögde rivier.

  18 augustus 2015 - 16:59