×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koning geeft dochter advies

  Balans tussen werk en privéleven is belangrijk'

  Zweedse koning geeft dochter advies

  De Zweedse koning Carl XVI Gustaf heeft zijn dochter en zijn opvolgster kroonprinses Victoria het advies gegeven om het voorlopig nog rustig aan te doen. Dat vertelde hij in een documentaire waarin hij terugblikt op 2013. De documentaire werd woensdagavond op de Zweedse nationale televisie uitgezonden.


  De koning zei volgens The Local dat zijn dochter een balans moet vinden tussen werk en haar privéleven. Carl XVI Gustaf merkte ook op dat hij en zijn dochter Victoria de toekomst nog niet hebben besproken. Hij noemde haar wel meer plichtsgetrouw dan dat hijzelf is.

  In de uitzending, die ongeveer een uur duurde, werd ook teruggekeken op andere belangrijke gebeurtenissen in 2013. Zo vierde de koning het feit dat hij 40 jaar op de troon zit. Daarnaast trad zijn dochter prinses Madeleine in het huwelijk met haar vriend Chris O'Neill. Ook werd bekend dat Madeleine in verwachting is en in 2014 haar eerste kindje verwacht.

  Kroonprinses Victoria zou onlangs in een ander interview hebben gezegd dat ze tegen haar vader opkijkt. Ze noemde hem haar 'voorbeeld'.

  3 januari 2014 - 09:59