Zweedse koning bezoekt militaire basis

De Zweedse koning Carl XVI Gustaf heeft op de tweede dag van zijn staatsbezoek aan Letland een bezoek gebracht aan een militaire basis in Kadaga. Hij was daar samen met de Letse minister van Defensie Raimonds Vejonis.

Koning Carl XVI Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia kwamen woensdag aan in Riga. Op hun tweede dag gaat het stel voor een groot deel allebei hun eigen weg. Het Zweedse koningshuis maakte eerder al bekend wat er allemaal op het programma staat voor de royals. Zo had Gustaf onder meer een ontmoeting met de Letse premier Laimdota Straujuma en bezoekt hij enkele bedrijven. Zijn vrouw gaat langs bij de Stradiņš-universiteit in Riga en bij een tentoonstelling van beeldende kunst.
Het staatsbezoek wordt afgesloten met een diner in de Riga Bourse, het voormalige beursgebouw waar tegenwoordig het Nationaal Museum in gehuisvest is.
Op deze eerste dag stonden al verschillende ontmoetingen en bezoeken op het programma. Het koningspaar heeft vrijdag al weer een andere verplichting op de agenda staan. Ze worden namelijk verwacht bij een musical in Visby.