×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweeds prinsje heet Oscar Carl Olof

  Zweeds prinsje heet Oscar Carl Olof

  Het woensdagavond geboren zoontje van de Zweedse kroonprinses Victoria heeft de naam Oscar Carl Olof gekregen. Dat heeft koning Carl Gustaf donderdag bekendgemaakt tijdens een speciale ministerraad. De prins is hertog van Skåne.


  De koning, vergezeld door prins Carl Philip, begon de bijeenkomst met een mededeling over de woensdag overleden prins Johann Georg, echtgenoot van prinses Birgitta. Daarna maakte hij de namen en titel van het zoontje van Victoria en prins Daniel bekend. Het jongetje is na zijn moeder en zijn oudere zusje Estelle de derde in de lijn van troonopvolging.

  Tijdens het middaguur worden op verschillende plaatsen in het land 21 saluutschoten voor het pasgeboren prinsje afgeschoten. Daarna volgt een dankdienst, een traditioneel Te Deum, in de koninklijke kapel in het paleis.

   

  Prins Oscar.

  Posted by Kungahuset on Thursday, March 3, 2016

   

  Prinsessan Estelle har på morgonen besökt Karolinska sjukhuset och träffat sin lillebror. Hela familjen har nu lämnat sjukhuset och är hemma på Haga slott. Alla mår bra och är mycket glada.

  Posted by Kungahuset on Thursday, March 3, 2016

  3 maart 2016 - 11:46