×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweeds koninklijk huis krimpt

  Carl Philip en Sofia voortaan minder vaak aanwezig bij officiële gebeurtenissen

  Zweeds koninklijk huis krimpt

  De Zweedse prins en zijn vrouw hebben samen met de koning en koningin een galadiner bijgewoond op het koninklijk slot in Stockholm. Ook kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel waren aangeschoven.

  Volgens de Zweedse krant Expressen was het de eerste keer dat Carl Philip en Sofia samen met koning Carl Gustaf en koningin Silvia in het openbaar verschenen sinds de koning enkele weken geleden besloten had dat de kinderen van Carl Philip en zijn zus prinses Madeleine geen deel meer uitmaken van het Zweedse koningshuis. Het besluit houdt ook in dat Carl Philip en Madeleine minder vaak bij officiële gebeurtenissen rond het koningshuis aanwezig zullen zijn.

  Bij het diner ontbrak prinses Madeleine overigens. Ze woont samen met haar man Chris O’Neill en haar kinderen in Florida. Madeleine zal in december wel bij de uitreiking van de Nobelprijzen aanwezig zijn. Haar man en kinderen laten verstek gaan.

  Bij het jaarlijks terugkerende galadiner ontving Carl Gustaf vertegenwoordigers van het diplomatieke corps, kopstukken uit de politiek, overheidsfunctionarissen, wetenschappers en belangrijke mensen uit het bedrijfsleven.

  13 november 2019 - 18:42