×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweeds koningspaar toch naar Noorse feestdag

  Na eerdere afzegging

  Zweeds koningspaar toch naar Noorse feestdag

  Het Zweedse koningspaar is alsnog op de uitnodiging van het Noorse parlement ingegaan om op 17 mei bij de viering te zijn van het 200-jarige bestaan van de Noorse grondwet. Koning Carl XVI Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia zijn van gedachten veranderd nadat ze nieuwe informatie hebben gekregen over het evenement in Eidsvoll.


  Het koningspaar had de uitnodiging in eerste instantie afgeslagen omdat het niet gebruikelijk is dat de koning de nationale feestdag van een ander land bijwoont. Hierop ontstond in buurland Noorwegen commotie over het wegblijven van Carl XVI Gustaf en Silvia.

  De koning en koningin van Zweden gaan dus alsnog naar Noorwegen. Ze wonen niet de viering van de nationale feestdag bij, maar ze zijn 's avonds wel bij het speciale jubileumevenement in Eidsvoll, meldt de Noorse nationale omroep NRK.

  De Deense koningin Margrethe II gaf eerder al gehoor aan de uitnodiging.

  10 januari 2014 - 15:24