Sweden Nobel Prizes

Zweeds hof overweegt samenwerking met in opspraak geraakte restaurant te stoppen

De Zweedse royals overwegen de samenwerking met het restaurant Operakällaren te beëindigen. Eigenaar en sterrenkok Stefano Catenacci is in opspraak geraakt vanwege ongewenste intimiteiten met jonge medewerksters van zijn restaurant. Dat schrijft de krant Expressen.

Eerder deze week onthulde de krant Dagens ETC dat de in Zweden beroemde chef-kok in de fout was gegaan met vrouwelijke personeelsleden. Een woordvoerster van het hof zegt tegen Expressen dat de samenwerking met het restaurant wordt heroverwogen.

Eerst wacht het hof het externe onderzoek af dat wordt ingesteld naar de werkomstandigheden bij Operakällaren. Dan wordt er niet alleen een beslissing genomen over de samenwerking, maar wordt ook duidelijk of het restaurant nog de titel hofleverancier mag voeren. Het Zweedse koningshuis huurt Operakällaren in als cateraar voor officiële diners. Zo was het restaurant betrokken bij het diner vanwege de 70ste verjaardag van koning Carl Gustav en de bruiloftsdiners van de prinsessen Victoria en Madeleine.

LEES OOK:

Geen vervolging voor man die opdook bij school prinsessen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.