×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zwangere Victoria werkt achter de schermen door

  Zweedse kroonprinses in maart uitgerekend

  Zwangere Victoria werkt achter de schermen door

  Kroonprinses Victoria heeft vanwege haar vergevorderde zwangerschap geen openbare optredens meer, maar achter de paleisdeuren gaat haar werk gewoon door, zo toonde het Zweedse hof donderdag.


  Victoria had in het Koninklijk Paleis een ontmoeting in het kader van haar rol als pleitbezorger van de Verenigde Naties voor de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen. Daarover sprak ze met kabinetssecretaris Annika Söder en de staatssecretarissen Ulrika Modéer (internationale ontwikkelingssamenwerking) en Annelie Roswall (Financiën).

  De Zweedse kroonprinses is vorige maand door VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon gevraagd een van de zestien speciale pleitbezorgers te worden voor de vorig jaar aangenomen ontwikkelingsdoelen.

  Het gezelschap waarin ze zitting heeft genomen, bestaat onder meer uit koningin Mathilde van België, sheikha Moza van Qatar, internet-ondernemer Jack Ma, voetballer Lionel Messi, zangeres Shakira, Unilever-baas Paul Polman, en Graça Machel, lid van The Elders en eerder First Lady van zowel Mozambique als Zuid-Afrika.

  Voorzitters van de zogenoemde 'Sustainable Development Goals Advocacy Group' zijn de Noorse premier Erna Solberg en president John Mahama van Ghana.

  25 februari 2016 - 16:39